• Phone 030-6919820
  • E-mail Address info@bakkerijvanbarneveld.nl

Historie

historie1

Bakkerij van Barneveld, meer dan 100 jaar een begrip in Zeist. In 1908 begon Aart van Barneveld, de oom van Cees met een takkenbossenoven in een schuur aan de Krakelingenweg in Zeist en bakte brood voor eigen familie en buurtbewoners. Dat bakken kreeg steeds meer vorm en zo werd de schuur met de tijd ingericht als bakkerij en de verkopen werden uitgebreid met het huis aan huis venten met paard en wagen.

 

 

historie2

Toen Aart op een leeftijd kwam dat hij er mee wilde stoppen kwam Cees in aanmerking om het over te nemen. Aart had immers geen kinderen in de bakkerij. Cees was als kind altijd in de bakkerij bezig en wilde zo dus ook bakker worden. Na de overname wilde Cees naast het venten ook beginnen met verkoop van brood in een winkel bij de bakkerij. Door met een winkel te starten moest er een locatie in het centrum van Zeist komen. Hij kocht een pand aan de Bergweg  (de huidige locatie) en begon er een bakkerij met winkel.

 

historie3De omzet groeide snel en al gauw werd het venten met paard vervangen door bakfietsen. De winkel was ook een goede zet geweest. Door de snelle groei werd de bakkerij uitgebreid met modernere machines en ovens.

Na verloop van jaren kwam zijn zoon (Johan) in beeld om de bakkerij over te nemen. Hij had na de middelbare school een opleiding op de bakkersschool in Wageningen gedaan.